2012. július 23., hétfő

Tábori Kiáltvány


Melyik ajtón menjek be? Pályaorientációs tábor
az Erzsébet program támogatásával
Mottó:
Az Élet, 6 napba sűrítve.
Kedves Táborozóink!

Szeretettel köszöntünk Benneteket, most még csak írásban, de hamarosan végre személyesen is! Sok kérdés lehet most Bennetek és szüleitekben a ránk váró napokat illetően, ezek között akadnak apró-cseprők is, a praktikus tudnivalókra vonatkozóan, de akadhatnak grandiózusak, sőt olyan kérdések akár, amelyek még meg sem fogalmazódtak bennetek!
Igyekszünk Nektek időt és teret biztosítani ahhoz, hogy megszülessenek a válaszok, amire csak lehet. Lássuk, hogy hogyan.
Ez a levél előzetes információkat tartalmaz a tábor programjairól, főbb vonalakban, ez alapján képet kaphattok arról, hogy mire is lehet majd számítani.
Mint minden táborban, itt is szükség lesz a közösen eltöltött napok kereteinek, peremfeltételeinek kialakítására.

A tábor alapelvei:


Bár jogilag kiskorúak vagytok, mi a táborban szeretnénk Benneteket felnőttnek tekinteni. A tábor célja, hogy a nagybetűs, felnőtt Életre készüljünk, hogyan is tehetnénk ezt máshogy, mint hogy kipróbáljuk, mivel jár ez a valóságban?
Sok lehetőséggel lesztek körülvéve, amelyek között szabadságotok lesz választani.
A tábor programja jelentős mértékben a Ti döntéseitek nyomán fog alakulni. Ez azt jelenti, hogy Rajtatok is múlik, hogy milyen lesz a tábor, hogyan fogjátok magatokat érezni.
Mindenkinek a saját, egyéni felelőssége, hogy hogyan használja ki a tábor adta lehetőségeket a tanulásra, találkozásokra, töltődésre és mit tud majd „hazavinni” a végén.
A táborban lehetőségetek lesz megtapasztalni egy kisebb-nagyobb közösség, társadalom működését. A tábor szabályait közösen fogjuk megalkotni, a szabályok tiszteletben tartását a tábori közösség felügyeli.
A nagyobb rendszerek szabályai, azaz a Magyar Köztársaság törvényei, illetve az otthonotok, a szüleitek „házi szabályai” természetesen a táborban is érvényesek.

A várható programokról


Biztosan feltűnt, hogy a tábori programterv táblázata kevés igazán konkrét információt tartalmaz…
Ez nem véletlen, és nem is annak a jele, hogy ne lennénk tele nagyon is konkrét tervekkel! 
Ahogy jeleztük, egyrészt sok minden fog a Ti döntéseteken múlni (bizony!), másrészt néhány program esetében pedig egyszerűen nem „lőhetjük le a poént” előre.
Kérjük, nézzétek el ezért a kis ködöt, ami a tábori programot körüllengi. Annyit biztosan megígérhetünk, hogy aki nem akar, az egy percet sem fog unatkozni!
Ami biztos a tábor programja terén:

  • a reggeli, esti és a szabadidős programok „nagycsoportban” zajlanak majd, ahol minden táborlakó együtt lesz,
  • a napi témákat kiscsoportokban fogjuk feldolgozni,
  • játékokkal, kreatív gyakorlatokkal, beszélgetéssel dolgozunk
  • nem lesznek előadások, ellenben lesznek meghívott vendégek, akikkel az életükről, életútjukról lehet beszélgetni
  • számíthattok sok szabadban töltött időre, mozgásra
  • nyár van és a Balaton-parton leszünk, tehát egyértelmű, hogy strandolni is fogunk!

Technikai információk a táborral kapcsolatban:


Elhelyezés: Üdülőházban leszünk elszállásolva, 6-10 ágyas szobákkal. Ágyneműt kapunk, törölközőket azonban hozni kell.
Érkezés: Hétfőn déltől tartjuk a tábori regisztrációt, úgyhogy kényelmesen érkezhettek a délelőtt folyamán. Az első találkozást egy közös ebéddel fogjuk megünnepelni.
Távozás: Szombaton, az ebédet követően, 14 óráig élvezhetjük a tábor vendégszeretetét.

A Zánkai Gyermek és Ifjúsági Centrum honlapján körül lehet nézni a helyet, szobákat, fontosabb vagy pontosabb részleteket illetően, illetve térképet is találtok itt:
Felkészülés a táborra


Mi, trénerek és segítők, már hetek-hónapok óta készülünk a táborra, és a következő hetekben szeretnénk Veletek együtt hangolódni.
Ennek érdekében a táborig hátralévő időben egy-egy kérdéssel, gondolattal fogunk megkeresni Benneteket. A kérdéseket saját email címeitekre fogjuk elküldeni (ellenőrizzétek gyakran a postaládátokat!), illetve a tábori blogon is mindig megtalálhatóak lesznek:

Biztos mindenki kíváncsi, hogy kik lesznek ott a táborban, ezért egy kis virtuális ismerkedés kedvéért a szervezetünk (IKSZE) Facebook oldalához kapcsolódóan létrehoztunk egy eseményt, lehet csatlakozni, gyertek!

Találkozunk Zánkán!

Addig is üdv:
A tábor trénerei és szervezői
Dalma, Anna,
Brigi, Évi, Judit,

Peti, András, Péter




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése