2012. június 12., kedd

Na és?


Pályaorientációs tábor. Na és?

Gondoltad volna, hogy ami hasznos az happy is tud lenni?

Ha – őszinte örömünkre – megérintett, mi több: csiklandoz a tábor ötlete, és valami olyasmi érzés kerülget szívtájékon, hogy tell me more, tell me more, akkor gyere, húzódj közelebb, belenézünk a szervezők varázsgömbjébe.

Én már látom… Ez itt a Balaton északi partja, Zánka, faház, jeges tea, forró lángos, mmm.
40-en vagytok, mind különlegesek, kicsit különbözőek, valahol mégis nagyon hasonlóak, fiúk, lányok vegyesen. Kíváncsiság, elképzelések, tervek, minden becsomagolva, ti is úgy tele vagytok, mint a hátizsákok, sporttáskák a cuccaitokkal. De ez a hét most más lesz. Ez nem isi tábor, itt nagyban fogunk játszani. Eljátsszuk, hogy milyen az élet, amikor végre senki nem szól be…le.  Kipróbálhatod, milyen az, amikor a saját dolgaidban te magad vagy illetékes, sőt, a kizárólagos felelős. És ne lepődj meg, azt fogod tapasztalni, hogy ott lesz körülötted még 39 illetékes…

Ja, hogy erről eddig nem volt szó? Hát most lesz. Mert a dolog élesben is valahogy így néz ki.

Ti negyvenen lesztek a világ.  Szűkebbre szabott formában ez úgy fog megjelenni, mint egy város. A ti önálló városotok. Kell majd ide polgármester, kocsmáros, pék, pletykás szomszéd néni, sarki fűszeres…. már amennyiben tényleg ez kell. Tudniillik az a helyzet, hogy a legkeresettebb szakmák között az iméntiek közül egy sem szerepel. Sikerpálya viszont a mérnöké, a programozóé, a pénzügyi tanácsadóé, könyvelőé, éljen a logisztikus, a saleses, az ingatlanos, hurrá, szerintünk is, de azért hadd éljen mindenki más is. Ti döntitek el, ki még.



 Jó, jó. De mire megy ki a játék? Vajon ki kicsoda? Ki mit csinál? Kinek mi a szerepe? Ki mit tesz hozzá az egészhez? Egyáltalán mi az az egész, hogyan működik? És kell-e egyáltalán bármit hozzá tenni? Meg különben is: kit érdekel? (Légy résen, ezek nagyon fontos kérdések!)

Felnőtt szerepek egy felnőtt világban. Nem, nem 20 év múlva…hanem már most augusztusban.

Várjuk együtt sok szeretettel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése